https://docs.google.com/spreadsheets/d/1u7PWTV5N3hbxAiyUqW-cUsouueb05j9EH1OBz_an1JQ/edit#gid=0
top of page

מה זה מידברן?

מידברן היא בית בלב
מידברן היא קהילה
.
מידברן היא תרבות, היא דרך חיים.
מידברן היא עיר אשר קמה ונעלמת באבק המדבר.   
מידברן היא חלום -  צוללים אליו ביחד ויוצרים אותו.
הקסם שכולנו כאחד.

2 ילדות רוקדות באבק של העיר

העיר מידברן

אחת לשנה (בד"כ :) ), מתאחדת קהילת מידברן במדבר להקמת עיר מידברן הזמנית.

העיר היא בבואה של הקהילה והתרבות שפועלים לאורך כל השנה. למעשה, כל אחד יכול להיות חלק מהעיר הזמנית ומהקהילה מאחר ואין אף דרישה מוקדמת. אף אחד הוא לא זר וכולם מוזמנים לקחת חלק ולהשתתף בהקמת העיר - הכללה רדיקלית, כפי שאומר אחד מעשרת העקרונות.

 

הקמת העיר מבוססת על השתתפות בתפיסה של - מה שנעשה, הוא מה שיהיה. אין בה מבקרים או צופים - כולם משתתפים. העיר, רובה ככולה, נוצרת על ידי תושביה, מתנדבים חברי הקהילה. בעקבות הקשרים הנוצרים בינינו וביחד במאמץ קהילתי מקימים את העיר.

 

מידברן מבוססת על עשרה עקרונות, שנוצרו על ידי מייסד ברנינג מן, לארי הארווי, בשנת 2004. עקרונות אלו נכתבו כשיקוף של התרבות שנוצרה באופן טבעי בקהילה מאז האירוע הראשון בשנות ה-80. 

העיר בנויה בצורה מעגלית, כאשר בהיקפה נמצאים רחובות וכיכרות בהם מוקמים מחנות הנושא. מחנות אלה הם אזורי המגורים של תושבי העיר והמרחבים השונים המארחים של תושביה. מרחבים המדמים בתי קפה, מספרות, תחנת רדיו, דואר, קרקס, ספריה, מסעדות, ברים, מועדונים, מתחמי סדנאות והרצאות ושלל חוויות שלא תמיד ניתן לתאר בצורה פשוטה.

חלקו הפנימי של המעגל מכונה "הפלאיה", ובו ממוקמים שני מיצבים מרכזיים - "האיש והאישה" (המכונים גם האפיג'י), ו"המרחב" (אשר היה מוכר בכינויו "הטמפל"). את שני המיצבים שורפים בימיה האחרונים של העיר בשני טקסים מרכזיים.

אמני הקהילה ממלאים את העיר במגוון יצירות שהופכות אותה לגלריית אמנות ענקית. מיצבים אלו נוצרים ע"י אמנים עצמאיים וקבוצות אמנים הפועלים יחד במשך חודשים להגשמת חלומות שמולידים יצירות אמנות מרגשות.

בעיר יש גם צוותים נוספים המופעלים על ידי מתנדבים - מרפאה, סלון, נוודים, סייפזון, גייט, גריטרס ועוד. 

במידברן אין שימוש בכסף, בהתבסס על עיקרון ה"אי מסחריות", וכל המתרחש בה ניתן כגיפט (מתנה) לתושבי העיר ע"י תושבי העיר. 

העיר היא אירוע רשמי של קהילת ברנינג מן הבינלאומית. ברנינג מן הוא האירוע המרכזי של הקהילה, שנערך כל שנה בבלאק רוק סיטי, בנוואדה שבארה"ב. 

מידברן קמה לרגע, ונעלמת כלא הייתה לאחר שבוע, אך החותם שהיא משאירה, גורם לכך שחלק מהמשתתפים מנסים ליישם את "עשרת העקרונות" ותפיסת העולם ה"ברנרית" גם בחיים שמחוץ לעיר. 

גם קהילת מידברן ממשיכה להתקיים מחוץ לגבולות העיר, ולקיים אירועים נוספים, מפגשים וקבוצות בת שונות הנולדות בעקבותיה. 

ההשתתפות במידברן עוברת דרך מעורבות אישית, וממנה נוצרות הנאה גדולה ושייכות. 

אתם מוזמנימות להצטרף ולהשתתף בהקמת העיר מידברן ובשינוי הפנימי.

קצת היסטוריה

קהילת מידברן החלה את דרכה בספטמבר 2011, כאשר קבוצה של ברנרים חזרו מברנינג-מן של אותה השנה, ורצו להקים בארץ קהילה מקבילה שתשמר את רוח האירוע ועשרת העקרונות.

הם נפגשו הרבה כדי לדון בבניית הקהילה וביצירת דרך חיים בהשראת ברנינג מן, והחלו לארגן ערבי קונספט שמשכו אליהם מתעניינים נוספים, מה שהביא לכך שהחלו לדבר על הפקת אירוע קהילתי גדול.

אירוע הקהילה הראשון הגדול, ה"מאמא ברן", התקיים באפריל 2012, בחוף הבונים, והשתתפו בו כ-600 אנשים. האגדה מספרת שהאירוע אורגן במקור עבור אמא של אחד המשתתפים שמאוד רצתה לחוות ברן, אבל לא יכלה להגיע לנוואדה. 

האירוע המאורגן (והלא רשמי) הראשון של הקהילה היה ה"אוקטוברן", שהתקיים באוקטובר 2012, גם הוא בחוף הבונים. היה בו מחנות נושא, ותכנון לוגיסטי ועירוני. באירוע השתתפו כ-1400-1800 אנשים.

ב-2013 הוכרה הקהילה בישראל ע"י הארגון העולמי כקהילת ברנינג מן אזורית רשמית, ושמה הרשמי הוא "מידברן". באותה השנה הוזמנה הקהילה לבנות מיצב בברנינג מן בנוואדה, ובהירתמות עשרות מתנדבים יצרו את "יד ההשראה" שהיה לפרויקט הקהילתי הראשון מעבר לים והפך לשם דבר. 

ב-2014 הופקה בהצלחה רבה העיר מידברן הראשונה, בו לקחו חלק כ-3000 משתתפים. העיר  זכתה לסיקור נרחב בתקשורת ואף עורר הדים בקרב קהילת הברנרים הבינלאומית. העיר אף הוגדרה כ"דבר הגדול הבא" אחרי ברנינג מן. 

עם השנים הקהילה גדלה והתפתחה, וגם האירוע גדל, כשבשיאו הגיע לכ-12,000 משתתפים, במידברן של 2018. יחד עם צמיחת וגדילת האירוע, החלו גם דיונים רבים על מה מגדיר את הקהילה, מי מוגדר כחבר בה, מה היא רוצה ומה נכון לה. דיונים אלה כללו שלל סקרים, טפסים ואינסוף דיונים, ושיקפו את התשוקה, האכפתיות והאהבה הגדולה שיש לאנשים כלפי מידברן והקהילה. 

מקהילה זאת גם נולדו מיזמים נפלאים כגון מיט"ה, המחולל, מפגשי אמנות ועיר, התנדבויות בקהילה ועוד המון יוזמות ברנריות בין ברנרים, אשר יוצרות רשת תמיכה קהילתית חמה לביטוי והכללה. רשת שנוצרות בה משפחות וחברויות, מחנות נושא, אירועים, אמנות, ומפגשים מדהימים. כאשר בפעם בשנה העיר מידברן עצמה עולה מן האבק ונעלמת, בלי להשאיר עקבות.

bottom of page