סט שני של מדריכים:
.a תיאום והתאמת ציפיות של האנשים בקאמפ. טל ליבנה
b. תקציב – איך מגייסים, אוספים, מנהלים ומוציאים את הכסף של הקאמפ. שני לירז
c. תכנון הקאמפ – פעילויות, תכנים, פסיליטיז, משמרות, והתאמתם למשאבים הקיימים.
d. תקשורת עם חברי הקאמפ. טל ליבנה
e. ימי בנייה, ומפגשים אחרים של הקאמפ.
תיאום והתאמת ציפיות של האנשים בקאמפ. טל ליבנה
כדי לתאם ציפיות עם חברי הקמפ חדשים שמצטרפים- על כל חבר קמפ שמצטרף, הצוות המוביל שלנו קובעים שיחת טלפון, קלילה וחברית, שבו כל אחד מספר על עצמו על הדברים שהוא אוהב במה הוא טוב, ובהמשך מדברים בשיחה על האני מאמין שלנו כקמפ.
מדברים על הציפיות שלנו מעצמנו ומכל מי שנמצא בקמפ, לאחר שיחה טובה וקלילה אנחנו שולחים "חוזה הצטרפות לקמפ", החוזה הוא אומנם לא רשמי כמובן, אין פה שום חובה משפטית או משהו, זהו חוזה חברי בלבד! , שכל מי שחתום בחוזה סימן שהוא מסכים לכל הנאמר ושהוא לגמרי רוצה לקחת חלק, להלן החוזה ההשתתפות- כתוב בחוזה מידע אודות הקמפ שלנו, מרבד הקסמים, כך שזה רק לדוגמא, כמובן שניתן לשנות את הכיתוב בהתאם לצרכים ולתוכן שלכם בכל קמפ- להלן החוזה.
ותאמינו לי… החוזה הזה עובד ממש, קיימת שקיפות מלאה בחוזה, כולם כולל כולם מבינים לאן הם נכנסים, ומרגישים בכייף גדול להכנס לזה.:
חוזה השתתפות מרבד הקסמים
איזה כיף לך אם בחרת להשתתף איתנו בקאמפ הכי שווה בפלאיה!
המסיבות הכי שוות, החאפלות הכי מרימות והאנשים הכי מהממים שיצא לך להכיר (אם עוד לא הכרת :))
אז אחרי שהרמנו, כי כאלה אנחנו.. lets get serious
קהל יעד
רווקים/זוגות
מגיל 23 ועד גיל 47
מחנה ללא ילדים.
גודל מחנה 40 חברים
ננסה להיות 50/50 גברים/נשים
מותר להביא רק אוהלים רגילים (מגודל 2 ועד גודל 6), בבקשה לא להביא אוהלים גדולים מן הרגיל ולא סטנדרטים.
מי אנחנו בכלל?
הכל התחיל ב 2018 כשבאנו כמה אפרוחים לחוויות ברן ראשונה.
באירוע חלמנו בגדול- רצינו להרים מקום, חלל, שמקרב בין אנשים, שתהיה בו מוזיקה אתנית אלקטרונית, קצת אווירת חושה כזאת, קצת סטאלבט, הרבה קפה שחור ובקלוואה.
ואז- ב 2019-- פתחנו את קמפ מרבד הקסמים( ואו איזה מאתגר היה למצוא את השם שלנו!, אבל זה כבר לסיפור אחר)
קמפ שעושה חתונות, אירועים, שם מוזיקה אתנית אלקטרונית, מפנק אנשים בכל דבר שבא ליד, ועם הרבה אהלן אהלן אהלןןן.
כל אירוע קטן שהיה הגענו והרמנו לעצמנו ולכולם, כל אירוע גדול שהיה באנו והרמנו לכולם.
ב2021- התחברנו עם קמפ חברים חדשים שהפכו להיות כמשפחה- קמפ חושה. ומאז אנחנו הולכים ביחד:) והפכנו לקמפ אחד
ועכשיו.... עכשיו אנחנו חולמים עוד חלומות, ובא לנו להשתדרג קצת:),
יש לנו שני רעיונות אדירים שאנחנו ממש רוצים להביא לברן הקרוב. אבל בשביל שנצליח להביא את הדברים האלה, אנחנו צריכים כסף, ואנשים עם ידיים ועשייה.
אז יש לנו הרבה עבודה ולכן הרבה בקשות שאנחנו רוצים להרגיש בנוח לבקש ובשקיפות מלאה להציג.
את או אתה תקראו טוב טוב, אחכ תנשמו נשימה עמוקה ותחליטו מעומק לבכם שאתם איתנו
כי אם אתם איתנו - זה עד הסוף!!! היידהההההההההההה
כספים והתארגנות כלכלית
עלות דמי חבר ורישום למחנה הם: 100 ש"ח עליהם אין החזר.
עלות דמי מחנה למידברן 2022. 1000₪,( שתתבצע בשתי פעימות)
(חישוב: כדי שנוכל להגיע למידברן 2022 מאורגנים, עם פסיליטיס שיעשו לכולנו טוב על הנשמה (מטבח, מקרר, גיפטינג, הצללה, שירותים, מקלחת, הובלה של כל הציוד הזה וכו׳) הסכום עומד על 42,000 ש״ח בהתבסס על אירועים קודמים (30k עבור האירוע +12k עבור שכירות המחסן- עלות שנתית).
פעימה ראשונה- תשלום ראשוני 500 שח עד לתאריך 30.8
פעימה שנייה: 500 שח עד לתאריך 30.9
ובמידה נצליח לגייס כספים נחזיר את הפקדונות שווה בשווה.
דמי המחנה הינם קבועים ללא קשר לכמה ימים אתם תיהיו בשטח המחנהש!!! מדיניות החזרים לדמי מחנה: (בדיוק כמו עלות הכרטיס למידברן)
- רוצים לעזוב את המחנה עד ה-15/08, אחלה, תקבלו חזרה רק 70% מדמי המחנה.
- רוצים לעזוב את המחנה עד ה-10/09 תקבלו 50% מדמי המחנה .
- רוצים לעזוב בשבועיים האחרונים של מידברן - אין החזרים כלל.
חלוקת כרטיסים והקצאות:
כדי לקבל אפשרות להקצאה - על החבר קודם לשלם דמי חברות מראש.
כל מי שקיבל כרטיס דרך הקצאה של המחנפה ומכל סיבה שהיא לא יגיע בסוף למידברן יהיה חייב להעביר את הכרטיס רק למי שמוביל המחנה קובע ואפשר גם להעביר את התשלום הכולל של עלות דמי מחנה
מצטרפים חדשים (החל מה-17/7 ואילך) מחוייבים למצוא לעצמם הקצאה.
התנהלות מול הגזברות
כל הוצאת קאמפ מחוייבת לעבור אישור של הגזברית. במידה ולא קיבלתם אישור לא תקבלו החזר. החזר חייב להיעשות מול קבלה.
אז מה מצפה לנו?
🌟תאריכים חשובים לתקופה הקרובה🌟:
הכל יירשם ביומן של המרבד- שלחו לטל כתובת מייל שלכם והיא תשלח לכם זימון ליומן של המרבד
כל אירוע נוסף שהקאמפ יארגן מחוץ לאירוע הוא של כולנו לכן כולם לוקחים בו חלק בכל השלבים!
יימי עבודה- על כולם להשתתף! פרסומי תאריכים בהמשך.
ישיבות קאמפ - חובה להשתתף! (מה ממש חובה כאילו?) נו אתם יודעים, אנחנו לא בצבא אבל בחייאת אם לא תגיעו איך תדעו? אז כן, להשתתף בישיבות קאמפ. אם לא הצלחתם, להתעדכן בסיכום ישיבה שם נכתוב את כל הנקודות שעלו בישיבה.
הקמות של האירוע - נכון זה עוד רחוק, אם לא ידעתם האירוע מתקיים ב10-15 באוקטובר ויהיו שלושה ימי הקמות לפני שצריך אליהם כמה שיותר אנשים, שיהיה לכם בראש. לגבי הקצאות להקמות - מי שמתנדב בגייט עדיף שיתנדב להקמות וככה יחסוך הקצאה כי אין לכולם.
פירוקים של האירוע נכון זה ממש ממש רחוק, אבל בגדול כולם צריכים להיות חלק מהפירוקים והחזרה למחסן. אולי תהיה אופציה לפירוק יום אחרי, קחו בחשבון.
התנדבות במחלקות הקאמפ
על כל חבר קאמפ לקחת על עצמו התנדבות באחת המחלקות (יש קובץ נפרד תעברו עליו) וליצור קשר עם האחראי של המחלקה.
משמרות
יהיו משמרות לאורך כל הברן וכולם חייבים לקחת בהן חלק! (אם יש לכם משמרת במחלקות הפקה כתבו לטל מתי , בשביל שיהיה מתואם לכם ולא יפגע בהתנדבות שלכם).
מילה אחרונה מהלב….
הקאמפ הוא הבית שלנו וחברי הקאמפ הם
המשפחה שלנו. כולנו יחד באותה הסירה וכולנו יחד צריכים להתגייס לנראות הקאמפ בשוטף, גם אם אנחנו לא במשמרת וגם אם אנחנו קצת מסטולים זה הבית וזה המשפחה! שיהיה לנו כיף ונעים ביחד :))
מילה אחרונה אחרונה מהלב….
טלטול היא מנהלת הקאמפ המושלמת שלנו, היא עובדת לילות כימים לפני הברן ואנחנו לא תמיד יודעים את זה או חושבים על זה.
לכן במהלך האירוע טל יוצאת לחופשה. לכל יום בברן יהיה אחראי יום שבו אם יש בלתם על חברי הקאמפ לפנות לאותו אחראי יום.
ברור שטל תמיד פה לזמינות לכל אחת ואחד מאיתנו, אבל בואו.
אוהבים אתכם ויאללללללללללללה באהלןאהלןאהלןאהלןאהלןאהלןאהלןאהלןאהלן לכולנוווווו
יהיה מוש!
B. איך להיות הגיזברית של קמפ במידברן
(מאת שני לירז-פדרמן, קמפ מורידים דופק – לשעבר אייס קרים אנד פייר)
אז להיות הגיזברית בקמפ של מידברן זה לא כל כך מסובך.
בגדול כדאי לדעת מראש מה הולכות להיות ההוצאות מצד אחד וכמה משתתפים אמורים להיות בקמפ מצד שני, מחלקים את סכום ההוצאות במספר המשתתפים ואלה דמי הקמפ שכדאי לגבות.
ובכל זאת, למי שצריך קצת יותר פירוט הנה מה שכדאי לקחת בחשבון.
ההוצאות האפשריותאיך מחשביםאוכלאנחנו הקצבנו 30-40 ₪ לארוחות ליום לאדם (בוקר וערב בלבד) + 40 ₪ למזווה כללי לכל השבוע. אצלנו היה אחראי ארוחת בוקר ואחראי ארוחת ערב והוא היה אחראי על קונספט הארוחה, רכישת המצרכים, הבאתם לשטח ובישול (עם עזרה מהחברים כמובן) מים לשתיה, בישול ומקלחתיש לבדוק מחירונים של הספקים באירועפינוי מים אפורים (לרוב נעשה ישירות מול הספק – כדאי להביא מזומן לשטח)יש לבדוק מחירונים של הספקים באירוע. המים שדורשים פינוי: מי שטיפת הכלים ומי המקלחת.צליש לבדוק מחירונים של הספקים באירוערצפהאנחנו התארגנו על רצפת PVC, אבל אולי יש להזמנה מספקי הצלפעילויותכל אחד לפי הפעילויות שלו. החל מכמה שקלים לאדם ועד לכמה מאות. תלוי בכם...עיצובעיצוב הקמפחשמליש לבדוק מחירונים של הספקים באירועקרח (גם בעבור זה כדאי לנסות להעריך מראש כמויות קרח ולהביא מזומן לשטח)כדאי לספור שקית קרח לכל צידנית לכל יום. זיכרו שככל שהימים חולפים, יש שימוש בפחות ופחות צידניות (חשוב לארגן חכם את האוכל בצידניות כדי שכלום לא יתקלקל עד סוף האירוע)גזיש לבדוק מחירונים של הספקים באירועמקלחתההוצאות כאן הן של הבנייה של המקלחת (בעצמכם או ע"י ספק), מים לשטיפה ופינוי המים האפוריםהקמה כללימי שמקים צריך לנסות לקחת בחשבון איזה חומרים הוא זקוק להם (בדים לצל, חומר לרצפה, שולחנות וכסאות למטבח ולסלון, כלי עבודה, ברגים, מסמרים וכיוב')פינוי זבל (פינוי זבל לפח הירוק עולה כסף. גם עבור זה כדאי להביא מזומן לשטח)יש לבדוק מחירונים של הספקים באירועשונותתמיד יש...הקמת שירותים, פינוי שירותים(יש אפשרות לקחת חדר שירותים פרטי לקמפ שלכם. כמובן שזה יעלה את דמי הקמפ בהתאים, אבל גם את רמת הפינוק)דמי טמטוםעוד 5-10% אקסטרה, כי אין מה לעשות, בטוח שכחתם משהו, משהו עלה יותר ממה שהוא היה יכול לעלות כי הזמנתם באיחור או כי קניתם בדרך לפלאייה.
איך מגייסים כסף לגיפט של לקאמפ.
הרבה קאמפים נוהגים לעשות מסיבות (או אירועים אחרים) לגיוס כסף לקאמפ, כדי להגדיל את תקציב הקאמפ המוקדש לתוכן. אנחנו לא עשינו אף פעם אירוע שכזה, אבל זאת יכולה להיות דרך מצויינת לאפשר לקאמפים להביא תוכן שהעלויות שלו גבוהות מדי בשביל הקאמפ, ובעצם לשתף את שאר הקהילה בהבאת התוכן. מסיבות גיוס יכולות גם להיות דרך מצויינת לקאמפ ללמוד לעבוד ביחד, ולהוות הכנה להקמת הקאמפ. חשוב לזכור שהרבה קאמפים עושים מסיבות גיוס, והקהילה בסופו של דבר מוגבלת. והיו גם קאמפים בעבר שעשו מסיבות גיוס, ובסוף הפסידו עליהן כסף, מה שפגע בתוכן של הקאמפ.
איך מצליחים לעקוב אחרי כל ההוצאות?
אין לי אחוזים באקסל או בפייבוקס (לצערי) אבל אלה הדרכים הנוחות ביותר לגבייה ומעקב אחר הוצאות.
איסוף כסף – קבוצת פייבוקס
מעקב – קובץ אקסל. שלי נראה ככה:
לשונית אחת - רשימת ההוצאות עם עמודה של הסכומים המוערכים (לפי שנה שעברה) ועמודה של הסכומים האמיתיים שהוצאנו.
לשונית שנייה - חלוקה לכל הנושאים ובכל נושא חלוקה לפי אנשים. כל מי שקונה משהו מודיע לי, אני מעבירה לו את הסכום הרלוונטי מהפיי בוקס ומיד מעדכנת בקובץ למי נתתי כמה ועל מה. אני מעדכנת גם בפירוט (מאיה הוציאה 50 ₪ לאוכל ונעמי 100 ושילמתי להם דרך הפייבוקס) וגם בפירוט של הסכומים האמיתיים (אוכל – 150)
לשונית שלישית - המשתתפים והתשלומים שלהם. אם אתם רוצים לגבות לפי יום זה קצת יותר מסובך כי אז החישוב צריך להיות יומי (אז זה לגיזבריות מתקדמות). אם אתם רוצים לגבות לפי הגעה ולא משנה לכמה ימים, זה יהיה יותר פשוט.
גם כאן, ציינתי את ההוצאות של כל אחד כדי לעקוב יותר מקרוב.
עמודת החובה היא התשלומים שצריך לשלם
עמודת הזכות היא עמודה ובה סכומים ששולמו.
מי ששילם את כל הסכום שהיה אמור לשלם עמודת ההפרש שלו מאופסת.
מי ששילם פחות מידי או יותר מידי מכל מיני סיבות (אני אשלם במזומן בשטח. שילמתי לצל, אבל עוד אשלם על דברים נוספים אז תחזירי לי בסוף וכזה...) הסכומים שלו יופיעו בחובה או בזכות וככה אפשר לעקוב אחרי זה בקלות.
אפשרות נוספת של חובה וזכות היא שהוחלט לגבות דמי קמפ בסכום מסויים והסתבר בהמשך שזה לא יספיק וכולם צריכים להעביר סכום נוסף. כולם מקבלים את הסכום הנוסף בחובה ומי שמעביר, מקבל את הסכום בזכות וההפרש שלו שוב יתאפס.
זהו בגדול.
מצורף קובץ אקסל לדוגמה.
לי היה הכי קשה לעקוב אחרי המזומן בשטח, כי שם יותר קשה להתרכז ולא תמיד הייתי בקמפ כשצריך כסף, אז אנשים שילמו מכיסם הפרטי ובאו להתקזז אח"כ ושטרות כסף התחילו להתגלגל בקמפ וצ'ייסר אחד יותר מידי ושטרות התגלגלו בעוד כל מיני מקומות וככה מגיעים לדמי טמטום נוספים של כספים שנעלמים בשטח. אז שימו לב לזה, כמה שאפשר... בכל זאת, זה מידברן, לא באנו לשם כדי להיות מרוכזים.
והכי חשוב, להוריד דופק!
תהנו ובהצלחה
שני
C. תכנון הקאמפ
תכנון הקאמפ נוגע לשני דברים שונים, התכנון הפיזי של איפה יהיה כל דבר, ואיזה פסיליטיז יהיו או לא יהיו בקאמפ. והתכנון של מהלך האירוע, של מתי יקרו דברים, מי יעשה אותם וכו'.
התכנון הפיזי – התכנון הפיזי של הקאמפ כולל כמה מתחמים, ויכול להשתנות מאוד מקאמפ לקאמפ על בסיס התוכן שלהם, ורמת החיים שהם יוצרים לעצמם בקאמפ. שימו לב ש 25% משטח הקאמפ אמור להיות מיועד לתוכן שלכם. בין אם זה רחבת ריקודים, סלון מארח, בר, מקום לסדנאות, בופה של אוכל, או כל דבר אחר. שאר הקאמפ מיועד למגורים של חברי הקאמפ, ויכול לכלול את אזור האוהלים, מטבח, מקלחת, שירותים, חדר הלבשה, ועוד ועוד.
כשאתם מתכננים את הסידור, נסו לשים את עצמכם בנעליכם עצמכם, ושל שאר חברי הקאמפ, ותחשבו מה צריך להיות איפה, ואיך יהיה הכי נוח לסדר את זה. נסו לחשוב איך ירגישו אלה שהאוהל שלהם נמצא ממש ליד השירותים, או אם זה יהיה נוח שהמקלחת היא באמצע המטבח.
נסו לייצר סידור הגיוני שמותאם לצרכיכם הספציפיים. לדוגמא, אם יש לכם רחבה, שימו לב שבאוהלים שלידה יהיה קשה לישון, אם אתם מגישים אוכל, אז שימו לב לאיפה מכינים אותו, ואיפה מחלקים אותו. קאמפים שמחלקים דברים, וצופים היווצרות של תור, נסו לחשוב מראש איפה יהיה התור, ואיך יסתדרו האנשים שעומדים בתור, נגיד האם יש צל מעל התור.
שימו לב שלגביי חלק מהפסיליטיז יש הגבלות ונהלים, כמו זה שמיכלי מים, ומים אפורים צריכים להיות נגישים לשביל כדי שיוכלו למלא ולרוקן אותם.
תכנון לו"ז – במהלך האירוע יש הרבה דברים שצריך לעשות בקאמפ: להכין ארוחות, לסדר את הסלון, לפנות את החשלש המופרד, וכו', והכי חשוב - לספק את התוכן.
כל הדברים האלה הם חלק מחיי היום יום שלכם בקאמפ, אבל מצד שני, לכל אחד בקאמפ יש את הלו"ז שלו, ומלא דברים ממש שווים ומגניבים קורים גם מחוץ לקאמפ. אז צריך למצוא דרך לדאוג שכל המשימות האלו יבוצעו. אחת הדרכים הכי נפוצות היא משמרות. קביעת משמרות מאפשרת לחברי הקאמפ לבצע את הנדרש, אבל בפרק זמן מסויים, ולדעת שבמשך זמן המשמרת הם עושים את מה שצריך, כדי שבשאר הזמן הם יוכלו לעשות את מה שבא להם. ככה נמנעת התופעה שבה כמה אנשים עושים הכל בקאמפ, והשאר מתפננים להם ברחבי הפלאיה.
שימו לב שחברי הקאמפ שלכם מבינים את ההשלכות של זה שהם לא יגיעו למשמרת, או שיגיעו במצב שלא מאפשר להם לתפקד כראוי. מי שיש לו משמרת בזמן מסויים, ויודע שאם הוא לא יגיע, לא תתקיים הפעילות, או שמישהו אחר יעבוד בשבילו, יהיה כנראה יותר מודע ומחוייב, ולא יפספס את המשמרת, או במקרה שבו יש משהו אחר באותו זמן שהוא חייב להיות בו, ימצא מישהו שיחליף איתו.
בגלל האופי הלא צפוי של האירוע יש לצפות שיהיו אנשים שיפספסו, ישכחו, לא ישימו לב, או פשוט יבריזו ממשמרת. כדי לצמצם את זה כדאי להסביר טוב לחברי הקאמפ את המשמעות של אי הגעה למשמרת, ולהשתדל לעשות את המשמרות גמישות, כך שבמקרים כאלה, אנשים יוכלו להחליף משמרות עם מישהו אחר, או למצוא פתרון. בנוסף, כדאי להשאיר קצת ספייר – אם נגיד התוכן שלכם דורש מינימום 3 אנשים לתפעול, שימו 5 אנשים במשמרת, וה 2 האחרים יוכלו בינתיים לשדרג את האירוע, ובמקרה שמישהו או שניים לא יהיו, אפשר יהיה עדיין לקיים את הפעילות.
אופציה נוספת שאפשר להשתמש בה היא אחראי יום. כדי למנוע מצב שמוביל הקאמפ צריך לדאוג לכל הדברים וכל המשמרות שיתקיימו לאורך כל האירוע, אפשר למנות אחראי יום. מישהו מהקאמפ (עדיף מישהו אחראי), שבאותו יום הוא אחראי על כל מה שקורה. בודק שכל האנשים הגיעו למשמרות, ומה עושים עם מי שלא הגיע, מתפעל עניינים שצצו, כמו מילוי/ריקון מים שנדרש פתאום, וכאלה. ובאופן כללי מנהל את הקאמפ באותו יום. זה אומר שיהיה לו יום עם קצת פחות הרפתקאות, וקצת יותר מנהלות, אבל לפחות כך זה מתחלק בין אנשים שונים בכל יום, ולא הכל נופל על המוביל.
D. תקשורת עם חברי הקאמפ - טל ליבנה
תקשורת עם חברי הקמפ- קבוצות ווצאפ זה החיים, אז יש קבוצה רק של הודעות, כדי שכולם ישארו מעודכנים.
יש קבוצת חפירות ששם אוכלים תראש ומדברים על הכל.
קיימת קבוצת ווצאפ רק של הצוות המוביל.
כל חברי הקמפ מסונכרנים עם היומן של הקמפ וככה כתוב לכולם על תאריכים חשובים
קיימת גם קבוצת ווצאפ לכל מחלקה בקמפ( תוכן, תפאורה, חשלש, לוגיסטיקה) כל מי שרוצה יכול להתנדב איפה שהוא רוצה וכך יוצא שיש כמה שיכולים להתנדב איפה שהם רוצים ולהיות ההוגים של איזה מחלקה שבא להם, ולהישאר מעודכנים בהכל:)
ובגדול שיח פתוח ובטוב עם כלל חברי הקמפ כמובן בשקיפות מלאה
ניתן לפנות לצוות המוביל בכל זמן
E. מפגשי קאמפ, וימי בניה
מפגשי קאמפ לפני האירוע, בין אם הם למטרת עבודה על דברים של הקאמפ, או רק למטרת גיבוש, הם מאוד חשובים. בעצם המידברן מתחיל כבר במפגשים האלה. כשאנשים בונים ביחד תפאורה, או הולכים ביחד לים, הם מתחברים ומכירים יותר טוב, ויותר לעומק, והקשרים האלה יהפכו את חווית המידברן שלהם ביחד לטובה יותר. וגם אם הקאמפ שלכם הוא קאמפ ותיק, וכולם מכירים את כולם כבר מהיסודי, עדיין החיבור סביב הכנות לאירוע, מאריך את האירוע, ומתחיל אותו כבר הרבה קודם. בנוסף, אם יש בקאמפ מספר אנשים חדשים, האירועים האלה מאוד יעזרו להם להרגיש חלק מהאירוע, וחלק מהקאמפ, ולא כאורחים. יש משהו מספק בלהינות באירוע עצמו מהדברים שעשית בעצמך לפני, ומהחברים שאיתם עשית את זה.
הרבה קאמפים נוהגים גם לערוך מפגשי קאמפ, שאינם לצרכי עשייה, אלא רק לגיבוש והנאה ביחד. בימי בנייה יש את עניין העבודה המשותפת, אבל ביחד עם זה בא גם העניין שצריך לעבוד, ולהספיק לעשות דברים. ימי גיבוש נפרדים מאפשרים לאנשים להכיר מכיוון אחר, ובקונסטלציה אחרת. כשמייצרים אירוע שמיועד לגיבוש, שימו לב שאתם בוחרים את האירוע המתאים. אם תעשו אירוע של סתם מפגש, בלי תוכנית ובלי דברים שקורים או שעושים, אתם תקבלו חוויה מסויימת שבה אנשים יכולים לשבת ולדבר אחד עם השני, וזה ייצור אפקט מסויים. אבל אם אתם רוצים לייצור אפקט אחר, למשל של למידה משותפת, אפשר לעשות אירוע העשרה נגיד, שכמה מחברי הקאמפ מעשירים את השאר מכישוריהם. אם אתם רוצים לייצור הכרות אישית בין חברי הקאמפ (בקאמפים שהאנשים שבאים לא מכירים יותר מדי), אפשר לעשות אירוע עם משחקי היכרות (בהתאם לאופי האנשים אפשר לבחור אם לעשות אותם ברצינות או בצורה אירונית – שתי הדרכים עובדות). אז תחשבו איזו סוג של אפקט אתם רוצים לייצור בתוך הקבוצה, והתאימו את האירוע לזה.
ימי בנייה יכולים גם להוות מקור לרגשות לא נעימים בתוך הקאמפ, וליצור חיכוכים על רקע מי שלא הגיע, או מי שהגיע ונשאר עד הלילה לסיים את ה.... הקפידו לתאם ציפיות בין חברי הקאמפ לגביי ימי הבניה. שימו לב שהתכנונים שלכם מותאמים לאנשים שאמורים לעשות אותם. ותשתדלו לייצר תקשורת בתוך הקאמפ סביב דברים כאלה. בדרך כלל הבעיות נוצרות כשאנשים מנחשים את הסיבות של אנשים אחרים, והן לא מוצאות חן בעיניהם. וכל מה שצריך כדי לפתור את הבעיה היא שאנשים ידברו, ויספרו בעצמם את הסיבות. אפשר גם לדון בזה בקאמפ, ולשים לב שהאנשים שעובדים הכי קשה, הם בדרך כלל אלה שגם הכי רוצים שהדבר יקרה, ויכול להיות שהם לא מודעים לזה שלאנשים אחרים פחות חשוב שהוא יקרה, ואולי בגלל זה הם גם לא נותנים את כל כולם ליצירתו.
Commenti