איך אומרים בזנט ברוסית?
סיפורו של מיצב 286, ״שינוי״, Change. שעושה דרכו לפלאייה מרוסיה.
We all live now in different parts of the world. But the changes in this world affect us all: us, you, other people you know and other people you don’t know. We all feel that unity, we are all in this, and yet everyone goes his or her path of change alone. We hope this art piece will give everyone space and time to feel that. And if you are going thorough the change, come, sit on the last step like a bird and decide, where to go next
כך כותבים היוצרים של המיצב שינוי.
שינוי הינו יוזמה של קבוצה רוסית (שהגיעה אלינו עם אמנות גם במידברן 2017) עם17 חברים בקבוצה, שלא נחשוף את שמם כרגע. מיד תבינו למה.
"שינוי" מבקש להגיד כי בעוד כל אחד מאיתנו עובר את השינויים בחייו לבד, עם עצמו, בארצו שלו, יש משהו שמחבר בין כולנו, משפיע על כולנו יחד, הופך אותנו לאחד.
כמה קשה להביא מיצב גדול מרוסיה שמבקש להישרף? בואו נספור אתגרים…
אתגר ראשון: שפה. כל טופס. כל מייל...תורגם לעיתים רק עבורם.
אתגר שני: כספים. איזו תקופה להתנהל מול רוסיה, לצאת ממנה, להתכרטס כאשר כל העולם נגדה,כולל חברות כרטיסי האשראי שלא מכבדות כרטיסי אשראי רוסים.
אחרי התגייסות של מחלקת כרטוס
ויצירתיות ישראלית, לכולם יש הקצאות!
ואתגר שלישי: בטיחות.
איך לפשט את התקשורת של שדוני הבטיחות מול רוסיה (ואיך אומרים בזנט באנגלית?...) ולא מדובר על מיצב קטן, אלא מיצב גדול שמיועד להישרף.
כאן נכנס לתמונה צוות FAST של מחלקת אש (אש על אסף!) והכל הסתדר.
אתגר רביעי: מענק מקרן האמנות.
כאן עמדה החבורה באתגר בענק.
הבקשה הייתה ברמה גבוהה וכללה סקיצות מקצועיות, הדמיות, הסברים.
ואכן, קרן האמנות אישרה להם מענק של 10,000 שח. וואו.
אתגר חמישי : חתימת חוזה אמנות.
בירוקרטיה היא התענוג הכי קטן של כולנו, בטח כשצריך להסביר בסבלנות כל פרט קטן.
אז מה קורה עכשיו?
החבורה בהובלת סמה (Sema), בחור צעיר ותקתקן כבר כאן, מתארחים אצל החברים ממחנה טי-ספוט. עובדים בסדנה בתל אביב,ומדוע לא נפרסם את שמותיהם? כי רוסיה…כי מלחמה…כי הם ביקשו.
אז חפשו את המיצב בפלאיה, תנו להם חיבוק ובואו לשריפת המיצב ביום חמישי, תתרגשו איתנו ואיתם.
כי כמו שהם מספרים, השינוי חל בכולנו.
מייצב 286 משתתף בפרויקט מיוחד של מחלקת אמנות אשר מבקשת לנסות ולקדם הבאת אמנים בינ״ל לישראל, לחבר עוד קהילות וקבוצות עם האירוע שלנו ולהביא לפלאייה עוד קולות ומראות פחות מוכרים לנו בשגרה.
אפרת פישביין, מובילת האומנות יזמה קול קורא לאמנים מחו"ל אשר הופץ ברחבי העולם בעזרת העמותות האחיות באירופה, בקבוצות פייסבוק ואפילו ארגון ברנינג מן הפיץ אותו לכל האמנים שלו.
ואכן, בין מאות המיצבים הישראלים נרשמו כמה מיצבים מחו״ל.
חלקם נפלו מאילוצים שונים, אבל זה סיפורו של אחד שהצליח ונמצא בהקמות ממש עכשיו.
וזה מרגש.
留言